Pages

KU PINANG KAU DGN BISMILLAH


Tuhan memberikanku cinta
Untuk ku persembahkan hanyalah padamu
Dia anugerahkanku kasih
Hanya untuk berkasih berbagi denganmu

Atas restu Allah ku ingin milikimu
Ku berharap kau menjadi yang terakhir untukku
Restu Allah ku mencintai dirimu
Ku pinang kau dengan Bismillah
Hampa terasa bila ku tanpamu
Hidupku terasa mati jika ku tak bersamamu
Hanya dirimu satu yang aku inginkan
Ku bersumpah sampai mati hanyalah dirimu
*  :-)  *

BULAN RAMADHAN

salam readers..

hai..hai...hai..lama tak ku bukak mende ni..hehe..
harap maklum,minggu lepas aku buzy sangat wat assignment...
nak test ag..agaknye bila nak abis ni ek?
bila da cuti sem la kan.hehehe..
alhamdulillah,semua da beres n aku ata on time..

aku asa takde la terlambat ag nak wish kat blogger2 SELAMAT BERPUASA!
koram puasa tu biar penuh-penuhkan ek..hehehe..
aku..buat masa ni penuh la lagi..huhu..

first day puasa aritu,aku puasa kat kolej..
nak jadikan cerita masa bukak niat tu baik da nak g ronda2 kat bazar..
tapi masa tu silap,kul7 baru aku pegi..
tengok2..makanan semua da abis doe sayang...
oke,buka ngan tulang ayam je...
sedihkan?agak la..hehehe..

lepas tu,esok2 nye amik ari first sebagai pengajaran..
aku ngan member aku tekad,
pegi beli juadah berbuka awal2..
tak nak da jadi camtu...
serius,agak sedih..
kalau koram tak confirm sedih ke tak,koram try wat cam aku 1ari ek..=)

yang paling hepi lah,dapat berbuka ngan family i ni..
wahh..suke..suke..suke..
kalau ade semua akak,abe ngan anak2 saudara aku lagilah aku suke!
tunggu..tunggu..minggu depan da semua nak berkumpul..

SELAMAT BERAMAL yea DIBULAN RAMADHAN..
kalau makan tu,ingat kat bulat jugak!!!
tadaa...=)


unTuK Mu kEkAsiH

~MAAF SAYANG~

Maaf atas semua yang aku lakukan pada dirimu...
Aku bukan insan yang sempurna untukmu..
Yang hanya s***,menyusahkan,yang hanya akan membuat kau rasa tidak bahagia..

Hanya rindu yang dapat aku simpan padamu..
Hanya cinta dalam jiwa yang mampu aku berikan..
Hanya kesetiaan yang aku boleh pertahankan..
Mungkin ini semua tidak cukup..
Kau memerlukan perempuan yang sempurna..
Bukan seperti aku..

Ketahuilah sayang...
Jika perbuatan yang aku lakukan melukakan hatimu..
Jika nasihat yang aku lontarkan membuat kau terasa..
Jika permintaanku menyakitkan hatimu...
Jika kau tidak terasa cinta dan rinduku padamu..
Semuanya itu bukan niatku..
Aku berusaha untuk buat kau bahagia dan menghormatimu..

Aku tahu..
Hari ini aku sedikit kasar..
Tanganku terangkat..
Tapi sayang..
Itu semua sebab ‘kemanisan’ kata-kata mu yang membuat hatiku sakit..
Sesungguhnya itu yang aku tak mampu aku terima..

Puas diri ini memberi teguran..
Puas diri ini cuba bersabar..
Kerna ku tahu kau mampu berubah.
Ini bukan diri kau yang sebenarnya..

Caraku silap..
Caraku menegurmu silap..
Aku tak berniat..
Semuanya spontan sebab aku marah yang amat..
Andai dapatku undur masa,aku tak mahu membuat hati kau sakit..
kerna sekarang aku turut terasa sakit itu..

tapi,andai ini takdirnya..
andai ini penamatnya..
aku redha..
aku terima.

doaku untukmu sayang..

Ya-Rabbul Ariffin
Tuhanku,Seandainya telah kau takdirkan dia milikku.. tercipta buatku
Dekatkan lah hatinya dengan hatiku
Tetapkan lah kemesraan antara kami
Agar kebahagiaan ini kekal abadi

Ya Muhaimin
Dan Tuhanku
Seiringkan lah kami mengharungi hidup luas ini
Ke tepian yang sejahtera

Ya Rabbul Fatihin
Tetapi Tuhanku yang Maha Pengasih
Seandainya telah kau takdirkan dia bukan milikku
Bawalah dia jauh dari pandangan ku
Luput dari ingatan ku
Dan peliharalah aku dari kecewa

Ya Rabbul Izzati
Serta Tuhanku yang Maha Mengerti
Berilah aku kekuatan melontar bayangannya ke dada langit
Hilang bersama senja nan merah
Dan gelap pekat awan
Agar aku bisa bahagia
Walaupun tanpa dirinya

Ya Rabbul Quddus
Dan Tuhanku
Biar sekuat mana aku menyintainya
Aku pohon agar Tuhanku
Melenyapkan perasaan ini
Sekiranya dia ditakdirkan bukan milikku

Ya Rahman Ya Rahim
Tapi sekiranya dia ditakdirkan untukku
Kupohan agar takdir memperkuatkan kasihku padanya
Selagi tidak melebihi kasihku padaMU
 amin~





KeMbaLi pULaNg..

salam readers...

wahh..agak lama aku tak sempat nak update blog aku ni..
masa yang cemburukan aku,sampaikan aku tak sempat nak tengok blog lansum..
tambah pulak ngan sikap MALAS nak bukak laptop 2 3 hari ni..

ntah apa yang da jadi..tak tau nak luah ape..
just leh pendam kan perasaan tu je..
hilang semangat nak menulis yang da kehabisan mood..
mungkin sebab beban study yang da mula menguasai aku..

2minggu lepas buzy ngan jaga umi aku kat hospital..
alhamdulillah,semua berjalan ngan lancar..
umi aku da sihat sekarang..
bertambah sihat bila tengok anak2 dia semua balik tuk tengok dia..
biasalah sekarangkan musim demam yang tak tentu hala..

aku lak da start pegi kelas balik..
oke fine,ade gak yang ketinggalan terutama law..
penim wal confius nak paham semua tu..

takpe,takpe..
banyak lagi masa kan..
hehehhe....

*moga aku berjaya*



sEmBuhkaN D!a

salam readers..

sory sangat da lame tak dapat nak updatekan blog..
takde mase kot..mud pom takde...

aku tengah tunggu umi aku ni..
tadi lam kul3pagi abah kejut cakap umi sakit..
mak aii..terkejut aku..
terus aku bangun pegi bilik abah..

memang la umi demam..
da seminggu kot..
aritu dia pegi hospital daa..
tapi aku pom tak tau camne sebab dia tak cite dan cakap pom kat aku..
yealah,dia cakap tak nak susahkan anak-anak dia...
yang aku tau dia da balik hospital..
padahal aku dekat je belajar ngan umah ni..
tapi aku lak tak tahu...
agak sedih sebab umi dan abah tak bagitau..
tapi...
mungkin diaorang tak nak aku susah hati kot..

umi demam sampai nampak amat lemah..
tadi oke je dia borak ngan aku..
tup-tup,aku tengok dia camni...

umi suh aku peluk dia sebab dia sejuk sangat..
takut kalau benda tu jadi yang last..
nauzubillah....
aku tak nak pikir bukan-bukan..

aku tak dapat ikut pegi hospital sebab adik aku ni tido ag..=(
aku hanya mampu doa supaya Allah s.wt sembuhkan umi aku je..
tolom doakan umi aku gak ek..=)

wahH..bULaT aDe...

salam readers..

yeah..yeah..da leh update blog..
nak goolek-goolek sikit..hehe...

ANDA RINDU SAYA??

wahh....saya amat menghargai anda semua..
hahhahaa..oke fine...
seminggu aku tak sempat n tak dapat nak update blog tersayam ni...

arini aku balik umah aku nampak lappy aku menangis2 nak aku pegang,belai2..
hehe..meh sini sayam..rindu kat i yea..

agak sedih sebab tak leh bawak my lappy pegi hostel..
sebab..kak long aku pinjam der..
takpe la,asal lappy aku bernyawa ag..hehehe..
tapi..agak borim la lam bilik...
terpaksa habiskan masa bace novel2 yang mane je dapat aku capai..

erm...berliku2 perjalanan aku sem ni...
dengan masalah subjek yang tak tentu hala..
bila aku nak habis ni?
tolom la...=(
sabar jela..nama lagi nak tuntut ilmu kan..

kelas..owh..kelas...
aku kelas dari kul 10 sampai 6 ari ahad ngan isnin..
kawan aku cakap cam pekerje pejabat lak..
hahahha..memang sengal...
eh,mane tau nanti aku jadi akauntan...
mase ni kene biasekan diri kan..hahhaa..xde makna langsung~
memang kurus la aku nanti...
ari2 lain satu dua je kelas..
tak imbang betul..hehehe...
takpe,leh tido banyak2...

ex en dalim..
huh..tolom jangan sekelas ngan aku..
dan pegi jauh2...senang aku nak lupa kau..
nasib baik seminggu ni aku tak jumpa kau lagi..
kalu tak,alamak mati kutu aku kat depan kau..
tapi next week....
oke fine,aku larikan diri..hahaha...

aku harap sem ni aku takde masalah2 dunia ni ag..
tapi Tuhan uji sebab DIA tau aku mampukan..=)

SaYa aKaN PeRG!...

salam readers...

sebak je ase...sob..sob..
nanti aku akan tinggal blog aku n korang semua...
aku tak sanggup nak hadapi ni semua..
takde da komen2 yang wat aku senyum sorang2..
tengok entry korang yang amat2 menarik minat aku..
share itu ini ngan korang...huhuhuhuh..

aku akan pergi dari hidup korang....
korang jangan sedih2..
nanti korang tinggal la jejak korang kat shoutbox aku..
senang,nati kalu umur panjang aku bukak aku boleh follow...

aku da nak masuk uitm balik da ESOK..
ke tempat aku menuntut ilmu...
wahh..moga aku berjaya.....
doakan aku tau.....
doa jugak bilik aku senang nak dapat wifi..hehehe...
uitm student pom jadi la..asalkan ade yang leh wat aku
connect ngan si intenet ni....

korang jaga diri baik2 sepanjang aku tak de..
tolom jaga blog aku gak..hehehe..
jangan nakal2 yea...
tolom click yang mane ade kat tepi2 tu...=)
insyallah aku akan clickkan balik...

oke,da siap segala pesanan ringkas aku...
tata..titi..tutu....muahhh...

sUkE,SaYaNg oR c!NTa

salam readers..

apa tu suka,sayang dan cinta?
biskut ke...roti ke..kek ke...hehe...
korang agak2 semua ni sama ke maksud dia?
bila korang couple ni maksudnye korang suka,sayang or
benar2 cinta kat orang tu?

luv u...muaahhhh...

haaa..korang jangan silap tafsir perasaan korang..
nanti bahaya..kan couple 10tahun tapi jumpa orang lain,
lepas tu lam hati cakap "aku suke je kat dia ni...tak cinta pom.."

alahai..macam la aku pro sangat bab2 hati ni kan..
masalah sendiri pom berlambak..tak sempat nak pikir da..hehe..
tapi..just nak share...
sebab kadang2 kita ni keliru ngan perasaan kita..
cam aku ni..hahaha...

aku terbaca kat entry En.Joe ni...
dia duk cakap sal ni la....
sila..sila...baca..hehehe....

wahhh...baru sekarang macam aku da paham r makna semua ni..
aku paling suka bila dia cakap
"Suka adalah hal yang menuntut, Sayang adalah hal yang memberi dan menerima dan Cinta adalah hal yang memberi dengan rela."

nampaknya lam kes aku,aku masih tak jumpa orang yang cintakan aku..anda lak camne?hahahaha...

p/s:JANGAN PERNAH SAYANG SAYA KALAU AWAK TAK SAYANG SAYA..=)


rEsULt...rEsULt..

salam readers..

ayooii...ade sape2 tau da ke result exam?
hahaks..yang belajar kat uitm cam aku ni la..
dip da tau tadi...degree tak ag...

stress aku tengok result aku...
camne la leh KO sikit ni...
nak kata sedih tak gak..
sebab leh agak da menda ni..
pahtu ramai lak geng...zzzzzz....

mak oit..korang tak tau akaun ni payah nak mampuih...
sampaikan tengok buku je nak tido..
hehehe...oke fine,usaha ag sem depan..=)

aku nak pegi shopim leh tak?
hahhaks..nak hilangkan stress ni la der..=)


iTu yaNg TeRbaiK..

salam readers..

meski kau selalu menyakiti aku,
ku cuba bertahan walau sakit hati ini kupaksakan..
dan aku percaya suatu saat nanti kau akan mengerti...

eh,ni bukan tuju tuk readers tau..korang kan baik ngan aku..selalu komen2..hehehe..
ni khas tuk ex en.dalim aku..betul ke aku single ni?ke 2 minit je?huh...
betul la ni...meh la isi borang sayam..=)

dalam hidup ni tak semestinya semua yang kita nak kita dapatkan..
kadang2 kita terpaksa berkorban untuk capai benda yang kita inginkan..
kadang2 kita akan rasa letih tuk mempertahankan apa yang da kita ada..
kadang2 kita asa ape yang kita da ada da cukup tuk kita...
kadang2 kita asa kita akan dapat yang lagi baik dari yang kita dah ada..

wahh..banyaknya kadang2..hahaks..
tapi itulah kehidupan manusia..
bila benda tu ada depan mata mereka agak tak menghargai..
bila da takde,baru terpikir benda tu terbaik tuk diri kita...

cam aku jugak..aku rasa aku da letih nak pertahankan seseorang yang aku da ade..
sebab..walau banyak kali aku cuba pertahan,masih benda yang sama akan berlaku..
janji hanya semata2 janji dan kelakuan masih diulangi..
aduyaa..awat skema sangat ayat aku ni..hahahaks..

aku asa da banyak kali aku cuba nak tahan diri aku dari marah..
sebab...aku tak suke marah kat kau sayang..
tapi..tiap2 ari kau nak buat aku marah..
manyak angin sangat ke aku ni sampai tiap2 ari kau nak lepaskan angin aku ni?

aku tak suke bila aku da marah,muak,letih ngan apa kau buat..
kau baru sibuk2 nak cari aku..call aku,mesej aku..
waklu??mase aku ade nape kau tak terpikir pom nak cari aku?
boleh tak kau hargai sikit aku ni masa aku ada ngan kau??
hah...memang something wrong la kat kau ni..
geram je tau tak!!!!

boleh tak aku nak buat cam kau buat kat aku?
leh tak aku buat lebih dari kau buat kat aku?
kenyataannya kali ni aku da CUKUP TAHAN!!

kau boleh hepi,kenapa aku takleh?
kenapa aku nak sedih ngan apa yang kau da buat kat hubungan ni?

Ya Allah,tolong la aku lupakan dia ni..


pEnaTnYe...

salam readers...

perasan tak blog aku da bertukar?:face6:chantek cam aku tak??.:face71:...
penat doh,dari semalam aku duk edit2 menda ni...:face73: sampaikan tido pom terlebih cukup..:face32:

aku pilih colour biru...sebab...:face53: aku minat biru...:face75:
berkat usaha gigih,aku jumpa background ni..:face47:
tapi aku ase yang dulu ag lawa der...:face16:

takpelah,aku da usaha..:9:
nati datang la..:50: jalan2 yea..
bawak :41: :43::35: sekali takpe gak..:c:
taraa....:face19:

bLa..bLa...

salam readers...

watpe tu?tengah jalan2 ke?
usha2 blog yea..
jalan lek lok..
jangan langgar pokok kt sini yea..:-)

hati manyak tak tenang..
perlukan sikit ketenangan..
sampai semua off..
hehehe..
blog je yang tak,
sebab tempat lepas geram and sakit lam hati..

Bulat tak tau da nak cakap ape..
zzzzzzzz..
otak letih,aty pom letih..
kita jumpa nati lak..
tata..titi..tutu..
:-)

p/s:nati tolom follow and tick sx..
jasamu dikenang..:-)

CHaiYok-CHaiYok

salam readers...

tak leh tido la ase...
sebab hepi sangat..
tadi aku kuar pahtu ternampak ni...


kenal tak??ngeh..ngeh...=)

wahhh..ngan tanpa lengahkan masa
aku terus berdiri atas menda ni!
tak sabar ni...
aku pom masuk la syiling...
berdiri tegak2 cam nak nyanyi lagu negaraku lagi..
hahahahaha...
2saat kemudian dia pom cakap berat aku berapa da..
teka?teka?
malu lak i nak cakap..
hehehe...
59kg....
54kg oke!!!!!!
alhamdulillah.....=)

auww...aku da turun 5kg ah!
berbaloi ak diet sakan cuti ni..
bahagianya ase...
malunya nak cakap benda ni...
tapi takpelah..
sharing is caring kan..
lagipom aku bahagia ni..
hahahaha...

bak kata kak aku,
berbaloi kau pengsan aritu niss!!!
sengalkan...=)

kalau la leh turun 5kg ag...
JOM DIET SAMA-SAMA..
chaiyok-chaiyok!!!

MaaFkaN SaYa!

Awak…awak…awak  sedar kan yang saya sayang awak…kalau awak tak sedar memang awak ada penyakit mental…sebab boleh dikatakan tiap hari saya cakap saya sayang awak cinta awak..tapi lam omputeh lah …I luv u…kalau hati awak tu leh saya paku dengan kata cinta saya,saya da lama pahatkan kat situ awak..

Awak..masa saya first time jumpa awak kat kelas tu…yea,saya masih ingat kat situ awak..saya tengok awak masuk,da memang hobi saya tengok orang, saya rasa awak ni skema orangnya..serius saya tak suka kat awak…pantang tengok awak,ade je saya nak komen..saya gelak2 ngan kawan saya..awak kan kecik..haha..jahatkan saya awak..maafkan saya awak..masa tu saya tak kenal awak lagi..tegur bercakap memang sikit,boleh bilang berapa patah..

Awak..ingat tak mase mula2 kita start mesej? Kita bincang pasal pelajaran kan..tapi awak jahat,awak suke kacau usik saya…kita selalu gaduh,tapi bila jumpa kat kelas tiba-tiba rasa malu..awak tegur saya buat dono..tapi saya senyum kan awak.. saya pelik wal musykil kenapa lepas tu saya rapat ngan awak.. entah kenapa saya suka kawan ngan awak..awak bomohkan saya ek? Nakal awak ni yea…

Awak… lepas tu saya selalu sakit,saya takleh nak kuar beli ubat..awak jugak yang datang..malam-malam awak datang usaha bagi ubat kat saya walaupom awak pening masa tu.saya tak pernah berniat nak susahkan awak..tapi saya tak tau awak sakit masa tu.kenapa awak tak bagitau saya awak sakit?awak cam marah kat saya masa tu..saya ingat lagi reaksi awak..maafkan saya awak... Thanks awak jaga saya..

Awak..awak ingat tak aritu?Parents saya lambat masukkan duit,awak jugak yang datang tolong saya..awak bagi duit kat saya,kalau lah saya leh simpan duit tu kan awak..saya simpan jaga sebagai kenangan kita tau..saya selalu mintak tolong awak..awak letih ke tolong saya? Maafkan saya yea awak selalu susahkan awak..

Awak…awak wujud lam hidup saya as my friends..You r special friends 4 me..I’m heard everything about u, but I still want to be with u. saya terima kawan saya dengan sebaiknya..awak kongsi masalah awak,saya kongsi masalah saya..tapi..tanpa kita sedar perasaan tu da bertukarkan awak..awak da mula sayangkan saya..saya pom da sayang kat awak..kenapa awak sayang saya yea?saya ni la tak sempurna..bila saya pikir-pikir silap saya banyak tipu awak..jahatkan saya,awak buat baik kat saya..tapi saya balas ngan benda yang menyakitkan awak. Kenapa saya jahat sangat ngan awak?dari mula-mula kita kenal sampai sekarang saya selalu susahkan awak. awak je masih sudi terima saya..terima kasih awak..

awak…lepas kita wat keputusan nak couple pada tarikh keramat tu,saya memang yakin yang saya cinta dan sayangkan awak sepenuh hati saya. Saya akan hadapi semua tuk awak. Walaupom saya tau awak masih ragu-ragu ngan cinta saya. Sebab ramai yang mainkan awak sebelum ni kan,tapi..awak pom main-main  jugak..awak kan nakal….

Awak…lucukan kita…masa kita couple kita main ciku cak aa…saya merajuk,awak pujuk saya..awak merajuk,saya wat bodo je..jahatkan saya… saya merajuk,awak pegi cari saya..tanya kawan-kawan saya..amik beratnya awak kat saya kan..kadang-kadang saya kuar kelas awak da ada tunggu nak pujuk,tapi saya ni degil awak…saya tinggal je awak camtu  sedangkan saya rindu yang amat kat awak..tapi sebab saya ego…saya memang ego awak..

Awak..awak  sanggup wat ape je tuk saya kan…tuk bersama saya,tak nak bagi saya merajuk,mintak clash.awak sanggup tukar kelas sama ngan saya..saya ingat awak gurau…rupanya tak…kenapa awak wat camtu?kelas ni awak sorang je laki..camne awak nak buat keje takde kawan?tapi awak kata,saya kan ada ngan awak..sweetnya awak..saya mintak maaf awak..saya takkan merajuk daa..kalau saya nak merajuk pom saya postpone mase cuti ek..

Awak..dulu masa kita kawan saya agak kasar ngan awak kan..saya memang kasar awak…tapi lam hati saya ada awak je (dalam hati ada kumbang)..kadang-kadang sekarang pom saya ada kasar..bila saya geram sangat ngan awak..patut la awak kasar ngn saya jugak..bila awak tak leh nak control amarah awak. Saya tak suka awak kasar ngan saya..kenapa ngan saya ni awak?saya buat kat awak boleh,tapi bila awak buat kat saya..saya rasa macam pedih sangat..ni ke yang awak rasa masa saya buat kat awak?awak singa jantan,saya singa puan..maafkan saya yea awak..

Awak..awak nak saya kuruskan badan saya sikit..yeala,awak takut nanti kalau saya gemuk akan wat saya susah..saya akan sakitkan awak..penyakit tu penyakit ni datang nak kawan ngan saya.kalau saya tak jaga makan,saya sakit perut lagi..awak teman saya jogging..tapi saya marah,saya kata awak takleh terima saya yang macam ni..saya kata awak nak ubah saya..saya taknak kurus,taknak diet..sampaikan awak da letih nak nasihatkan saya..kesian kat awak..maafkan saya awak..

Awak..saya selalu merajuk,marah awak tak bagitau saya mana awak pegi..apa awak buat..tapi awak tak penah marah saya kalau saya lupa bagitau awak..kadang-kadang sampai kat tempat tu baru saya sibuk nak mesej awak..walaupom awak sakit hati,nak marah kat saya..awak tak marah saya..Cuma aritu saya tau awak terasa sangat,sampai sekarang awak masih buat saya macam ni..awak tak bagitau apepom kat saya..awak nak saya rasa kan..saya da rasa dan paham awak..saya rasa saya tak diperlukan..maafkan saya..

Awak…aritu awak teman saya jumpa kawan lama saya..tapi saya asyik sangat cakap ngan dia sampaikan saya lupa awak. Saya kata saya nak cakap dua-dua je ngan kawan saya..sedangkan awak sorang kat situ takde teman..jahatkan saya awak..saya biar awak camtu je..lepas tu baru awak datang,awak terasa tapi awak buat tak tau je kan..seingat saya,awak tak penah tinggal saya tuk kawan-kawan awk..saya lak buat awak camtu..maafkan saya awak…

Awak…kenyataannya.. Saya lalai awak..saya hanya tau pentingkn diri saya.saya tak mampu nak jaga awak sebagaimana awak nak jaga saya..Saya memang tak layak tuk awak...MAAFKAN SAYA!!

aKu MaS!h d! s!n!




Sedangku membaca wajahmu
Senyumanmu menggambarkan sesuatu
Jika kau fahami isi hatiku
Ku tak ingin waktu henti tanpamu

Dirimu menyalahkan sebuah erti
Tapi diriku masih terhenti di sini
Dan jalanku masih belum dapat ku pasti
Namun diriku masih terhenti di sini

Andai kau dapat memahami
Bahawa ku menangung semua ini
Bukan niatku ingin kau pergi
kerna ku masih terhenti di sini

Dirimu menyalahkan sebuah erti
Tapi diriku masih terhenti di sini
Dan jalanku masih belum dapat ku pasti
Namun diriku masih terhenti di sini

Tiada daya untuk ku lakukannya
Kau tiba, di waktu ku masih punyai cinta
Tiada daya untuk ku lakukannya
Kau tiba, di waktu ku masih punyai cinta



L!paS teRbaNg

aduiiyaa..
macam mana ade lipas terbang dalam umah aku ni!!
senget+sengal=mereng!!
oke,aku da merapu...

tolom la..geli.. :-(

dush..dush...
pegi kau dari sini la der..
tak boleh aku nak update blog aku..
agak la nak kacau orang pom..
pegi tido..pegi tido..

saya penakut bintang yang tegar..
hahahah..segala binatang aku takut..
kecuali semut...
agak-agak kalau lipas terbang depan korang,takut tak?
takut kan..
kan tiba-tiba mai atas hidung camne?
cepat-cepat bayang..
uh..uh....
lari berterbangan macam dia la der..

jom masuk tido..
aku takut..hahah..
nite..tata...

KaWaN Vs KeKaS!H

salam readers...

Arini aku rasa nak cakap pasal kawan and kekasih..

KAWAN???
semua orang ade kawan kan..
kalu takde memang something wrong la kat anda..:)

think bout my frendz.. :)

tapi..
payah kan nak cari kawan yang macam ni?

walaupom kartun,paham pic leklok..:)
Paham tak?
buat2 paham jela..hahakz..
oke,meh nak cakap...
kamu ada ke kawan yang macam ni?
susah senang sama2 hadapi..
kita susah,dia tolom..
dia susah, kita tolom..
yang boleh paham kita seadanya..
yang bagi semangat kat kita..
ada?
kalau ada andalah insan yang amat bertuah..:)
sebab benda ni limited edition tau...

KEKASIH?
ada yang masih mencari,ada yang da lama lam perhubungan 
dan ada yang tewas lam peperangan cinta..hehe..

Aku and En.Dalim

kadang-kadang time kita bercinta ni bila ada dua-dua pihak ni kat depan mata kita..
kita jadi confius,nak layan yang mana ek?kawan ke kekasih?
kalau lah kekasih kita leh masuk sampai tergelak2 dengan kawan kita,
memang no problemo..
tapi macam mana kalau dia sangkut dekat alam maya masa kita bersama kawan kita?
wahh..agak tak selesakan..sebab kita patut jaga hati dua2 pihak..

contoh yang amat senang lagi kacang...
bila kawan ajak makan,kebetulan kekasih kita daa tunggu nak makan dengan kita?
kita kene pilih nak pegi yang mana satu kan..
adushh..kene pilih pulak..
tak boleh ke makan sama2?
auww..nanti pakwe kita kata takde privacy lak...
fenim..fenim kan...

perlu ke kita pilih antara kawan and kekasih kita?
bukan ke kita boleh je berkawan dan berkasih?

bagi aku kawan da kekasih ni sama2 penting..
Kawan tempat kita bergurau senda..
Kekasih tempat kita bermanja..
Kawan bagi bantuan...
Kekasih bagi sokongan..

Aku sayang kawan aku..
Aku jugak cintakan kekasih aku...


jUsT r!NdU~






Aku ingin engkau ada disini
menemaniku saat sepi

menemaniku saat gundah

berat hidup ini tanpa dirimu
ku hanya mencintai kamu
ku hanya memiliki kamu

aku rindu setengah mati kepadamu
sungguh ku ingin kau tahu
aku rindu setengah mati
meski tlah lama kita tak bertemu
ku slalu memimpikan kamu
ku tak bisa hidup tanpamu
aku rindu setengah mati kepadamu
sungguh ku ingin kau tahu
ku tak bisa hidup tanpamu
aku rindu…



lagu kegilaan kawan aku... :)







PaNtaNg TeNgoK giGi!

ello...ello...:)
masih awal nak tido....
jam berdetik menandakan pukul 11 lebih...
malam masih muda...
seperti aku...hahaha...

jom tengok bulan.. :)
(nati buat appointment)
sambil2 aku tengah tengok cite cina TV3 sekarang..
aku teringatlah dekat member kak long aku..
(takde kaitan langsung..hahah...)
aritu aku teman kak long aku jumpa dia..

auww...gigi!alamak!!!
putih giler babeng..hahaha...
daa la tersusun gitu...fuyoo..

camni...=)

camne awak jaga gigi awak yea?
saya minat la kat awak..
hahaha..
sebab gigi awak je...<.>

aku memang pantang tengok perempuan and tambah2 laki la kan..
yang gigi tersusun nak mampus,putih bercahaya...
kalu laki,terduduk aku kat situ..haha...
dup..dap..dup..dap....

tapi...manusia..bukan semua sama kan...
gigi ak tak seberapa jugak pom..
kelebihan masing2 orang kata...
kalu dulu time kecik2 suke makan coklat tiap masa memang lah!
haha..tapi en.dalim aku gigi lawa gak..
oke,saya jelez..wekk!!!

sebab aku jelez yang amat..
aku pom search pasal cara2 jaga gigi...
jom join aku baca der kat  KLIK SINI..

harap2 kita sama2 menjaga gigi kita..hahaks..

~ePy bEsDay WaNda~

salam readers..

arini 16hb 5,ari yang ceria, ari yang bahagia and ari yang duka..huhu..
kenapa aku cakap arini ari yang duka and lara?
sebab aku tak dapat nak sambut besday satu2nya anak sedara perempuan aku la..
da umur 3taun da muchuk2 cik anis kan!!



mase niii...
aku lupa umur berape der.. :)




sekarang...
oke fine,da besour..muahh!!!
 Yang membuatkan aku jadi penjelez yang tegar sebab
kak kembar aku "Emoon dan Syieda "on da way nak pegi celebrate der..
Bahagialah tuh???
Aku jelez ni..wua..wuaa...=(

saya amat2 jelez oke!!!huh..
sebab Wanda duk jauh..Cik Anis makan dulu la olat ni oke?hahah...

bukan rezeki Wanda..hahakas..
Wanda punya nanti Cik Anis ganti lain hari and waktu dan ketika oke?
Ingat pesan Cik Anis,Wanda da besar..
kene jaga adik Ajim..=)
kene juruh macam Cik Anis..
luv u so much sayang!!!
epy besday sayang!!

AKU AKAN BERTAHAN



Langkah kakiku semakin sesat

Saat dirimu hakimi hatiku
Namun ku coba selalu mengalah
Ku lakukan demi cinta



Aku menunggu dan terus berharap
Dan aku bertahan hingga datang gelap
Hingga suatu saat tubuhmu ku dakap
Yakin cintamu ku dapat



Meski kau selalu menyakiti aku
Ku coba bertahan walau sakit hati ini
Ku paksakan dan aku percaya
Suatu saat nanti kau akan mengerti
Bahawa cintaku ini takkan mati



Aku menunggu dan terus berharap
Dan aku bertahan hingga datang gelap
Hingga suatu saat tubuhmu ku dakap
Yakin cintamu ku dapat



Meski kau selalu menyakiti aku
Ku coba bertahan walau sakit hati ini
Ku paksakan dan aku percaya
Suatu saat nanti kau akan mengerti
Bahawa cintaku ini takkan mati



Meski kau selalu menyakiti aku
Ku coba bertahan walau sakit hati ini
Ku paksakan ooooo..ooooo..oowooo..
Bahawa cintaku ini takkan mati



CINTA ZAMAN SEKARANG!

Salam..selamat pagi..hehe..
Pagi da ek..oke fine,aku je yg tak tido ag..
Sebabnya aku agak tak mengantuk yea..
Ade ke oram mengantuk tak tido?
Oram yang tak waras je kot..hehehe…

Dari aku buat benda bukan2 baik aku update blog aku kan..=)
Ade jugak faedahnya..awuu..auww..

Aku baca blog saem aku tadi.. Eh,dia tak jadi saem aku lagi..maybe ah…
cute  giler..hahah..Saem  alam maya..oke ape kan..=)
blog dia agak menarik dan aku agak tertarik sampai aku tak berkelip-kelip baca cite dia…
dari satu..satu…sampai..zero…hahaha..

Wahh..hidup manusia ni macam2 warnakan.. warna biru, hijau, purple n so on....
(jangan bajet aku baru kenal warna oke!)…lalalaala…
Maksud aku Hari ni kita sedih,esok kita hepi..lusa?
kita tak tau lagi apa yang akan jadi kat kita..

Aku tertarik ngan kisah minah jiwang ni..
Nak jadik cite, saem dia baru clash la ngan pakwe dia..
Sebab? Just one reason that this guy give..

"Awak tak kurus cam saya nak!!"

Waklu…ape kes laki ni lepas awek gitu je..
Patut la minah ni marah sangat laki tu buat saem dia camtu,,aku ingatkan sebab ape..
Kalu aku pom aku marah!kalu alasan dia  curang ke ape leh gak aku terima…
Memang aku nak marah la kan pakwe2 yang jenis tak bertanggungjawab camni..
Aku bukan nak jaga tepi kain oram sebab kain aku pom tak terjaga der..

Aku just terpikir la kenapa lam bercinta ni banyak sangat syarat?

Perlu ke?wajib kah?
Perlu ke kita tetapkan syarat bila kita cintakan seseorang?
Awak patut wat camni!
Awak kene jadi camni!
Awak patut ubah yang ni..!
Awak patut kawal yang ni..!!

Aku ase sikit pom tak perlu der..!
Kalu kau cuba nak ubah BF or GF kau,ada tak kau pikir baik buruk dia nanti?
Tak salah kalu kita nak ubah tuk kebaikan dia..
Tapi sekurang2nya jagalah hati yang tersayangkan..
Aku pelik bila da couple kau sibuk2 nak ubah dia..
Dulu kenapa kau jatuh hati ngan dia?
Bukan ke sebab diri dia yg macam tu ke?

Laki tu suh Jaga badan sebab lemak da banyak membiak..
sedangkan puan tu body cam kerengga..Slim gitu..
Saje nak cari kes la mamat ni..
da la akuu pantang bab2 kurus gemuk ni..
Kalu dia tu handsome sampai leh menggetarkan dunia ni,
aku tak kisah!!..
Ni dia cam oram asli yang baru kuar Bandar je der..
Kalu aku jadi puan tu pom memang awal2 aku 
bla ah dari hidup mamat lahanat ni..
Dia suh puan tu ubah jadi kurus kering cam dia nak,
last2 makwe dia sekarang lagi perternak lemak!!
Lepas tu terhegeh2 balik nak dekat puan ni…ishhh!!!

Ni la oram kata tak hargai apa yang kita ada..
Manusia-manusia sekalian,please la sedar asal usul anda!
Anda bukannya sempurna sangat nak dapat yang TERBAIK  tuu der!!

Kalau Allah s.w.t buat semua manusia ni sama,
memang borim la duunia ni..
Tak de da warna warni dia lagi oke!!

Ukur baju kat badan sendiri oram cakap..
Kalu kau ukur kat badan oram lain yang sama saiz takpe,
ni kalu kecik ke besar..memang takkan same ah..

Dulu, masa mula2 nak bercintan-cintun..
Nak pikat dia nih…kita cakap…
Setiap nafas yang saya hembus setiap degupan jantung memikirkan awak..
saya amat memerlukan awak lam hidup saya..
awak menghiasi hidup saya..
tanpa awak,saya macam separuh bernyawa..

Amboii ayat..pewitttt!!!terpegun si perempuan..
Tapi,tu semua masa hubungan baru bermulakan..

 Sebulan dua or lepas tu..
Eii..saya benci awak perangai macam ni..
Saya tak suke awak buat macam tu…

Memang s*** la kalau dapat couple camni..
Tapi payahkan nak jumpa oram yg boleh terima kita seadanya..
Kita kene terima hakikat or kenyataan yg oram yang 
kita cinta or sayang tak semestinya jadi 100% cam yg kita nak..

kesian tul aku ngan saem minah jiwang tuu..
takpe la,nanti awak akan dapat yang lagi baik..
Tuhan sebenarnya nak tunjuk kat awak perangai laki tu,
Nak buat awak sedar yang awak tersilap dalam membuat pilihan..=)
(cam la dia bacakan..hahaha..)
Ishh…sapa aku tension pikir…hahaha

~BUNGA-BUNGA CINTA~




Tak pernah terlintas di benakku
Saat pertama kita bertemu
Sesuatu yang indah tumbuh dalam gundah
Harum dan merekah

 Tulus hatimu buka mataku
Tegar jiwamu hapus raguku
Memboncah di hati harapan dan suci
Menyatukan janji

Bunga-bunga cinta indah bersemi
Diantara harap pinta padanya
Tuhan tautkanlah cinta di hati
Berpadu indah dalam mihrab cinta

Tulus hatimu buka mataku
Tegar jiwamu hapus raguku
Memboncah di hati harapan dan suci
Menyatukan janji

Bunga-bunga cinta indah bersemi
Diantara harap pinta padanya
Tuhan tautkanlah cinta di hati
Berpadu indah dalam mihrab cinta

Tak pernah terlintas di benakku
Saat pertama kita bertemu
Sesuatu yang indah tumbuh dalam gundah
Harum dan merekah

Memboncah di hati
Harapan dan suci
Dalam mihrab cinta